top of page

ZEMLI

PERUUNTUNUT!

Johtuen tiukista matkustusrajoitteista Venäjältä Suomeen koronapandemian aikana, on Zemli-tanssiryhmä valitettavasti estynyt saapumaan festivaalille. Heidän esityksensä ja työpajansa siis peruuntuvat tältä erää mutta siirtyvät ensi vuoden Norpakseen.

Pahoittelemme tilannetta.

TORSTAI 5.8.

18:00–20:00 Folkets hus, 20€

Vitaly Kim & Teatr Zemli (RUS): Liikeimprovisaatiotyöpaja, max. 20 henkeä, 2h

Työpajassa harjoitellaan Zemlin ohjaajan koreografi Vitaly Kimin kehittämän tekniikan mukaisesti liikeimprovisaatiota. Assistetenttina työpajassa toimii tanssija, näyttelijä Anna Nikolaeva. Työpaja soveltuu yli 15-vuotiaille liikunnan harrastajille, näyttelijöille ja tanssijoille. Työpajassa harjoitellaan henkisen ja fyysisen vapautumisen tekniikkaa ja improvisaatiota, kehon luonnollista plastisuutta tilallisessa ilmaisussa ja synergististä vuorovaikutusta. Asuna liikunnallisesti mukava asu, sukat tai paljaat jalat.

LAUANTAI 7.8.

13:00-14:00  Verstas, 10€

Zemli (RUS): The road to Varanasi  -tanssiesitys

Pietarilainen tanssirymä Zemli esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa Festival Norpaksessa. Tie Varanasiin on muodoltaan sarja erilaisia intiimejä ja sosiaalisia kohtauksia, jotka rakentuvat eheäksi tarinaksi. Varanasi on Intiassa sijaitseva hindujen pyhä kaupunki, yhtä vanha kuin Babylon tai Theba. Pyhiinvaeltajat tulevat Varanasiin kuollakseen, sillä hindujen uskomuksen mukaan siellä kuolevat vapautuvat vihdoin lukemattomien jälleensyntymien kiertokulusta. Kaupungissa tiivistyvät ihmisen olemassaolon vastakohtaisuudet: toivo ja kärsimys, nuoruus ja vanhuus, ilo ja epätoivo, loisto ja köyhyys. Siellä ovat yhtä aikaa länsä kuolema ja elämä, ikuisuus ja olemassaolo.

 

Vaikka nykypäivän maailmaa näyttävät ohjaavan taloudellinen menestys, itsekeskeisyys ja vieraantuneisuus ja tietojen manipulointi tarjoaa tavoiteltavaksemme arveluttavia ihanteita ja  näennästä suosiota, käsittelee Tie Varanasiin ihmisen henkisyyttä, hyveitä ja kykyä empatiaan. Omaa aikaamme ja ihmisyyttä yleisesti peilaava esitys käsittelee myös yksilön mahdollisuutta oman tiensä löytämiseen.

LAUANTAI 7.8.

16:00–17:00 Bio Pony, ilmainen

Vitaly Kim: Nutricula Principle, tanssielokuva Zemlistä

SUNNUNTAI 8.8.

13:00–14:00 Bio Pony, ilmainen

Vitaly Kim: Nutricula Principle, tanssielokuva Zemlistä

Turritopsis Nutricula -meduusan elämään piiloutuu yksi maailman suurimmista ihmeistä - kuolemattomuuden salaisuus. Tänä päivänä se on maan ainoa eliölaji, joka uudelleensyntymisen avulla voi elää ikuisesti. Sukupuolisuhteet, elämän syklisyys, nainen tämän syklin alullepanijana. Tämä on elokuva-tutkielma ohimenevästä ja ikuisuudesta, arkkityyppisestä ja tiedostamattomasta.

Kuvat: Zemli

bottom of page