top of page

Magi Viljasen installaatio Norpas festivaaleilla

TUOTANNOT

Norpas ry toimii laaja-alaisesti monikulttuurikentällä yli vetten ja valtion rajojen. Norpaksen pyrkimyksenä on luoda kohtaamispaikkoja eri alojen taiteilijoille ja inspiroida uusiin yhteistyömuotoihin sekä myös mahdollisuuksien mukaan kytkeä taidehankkeet paikalliseen ympäristöön ja yhteisöön. 

Sivulle on listattu muutamia Norpaksen tuottamia produktioita. Tuotannoissa tavoitteena on taiteidenvälisyyden ja kultuurisen moniäänisyyden ohella ankkuroitua yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä paikalliseen ympäristöön ja yhteisöön.

Pekka Turusen JA

Ismo Alangon Valokuvakonsertti

Valokuvataiteilija Pekka Turusen ja muusikko Ismo Alangon ”Valokuvakonsertti" oli tilaustyö Norpas-festivaaleille.

Esitys koostui Pekka Turusen videdoiksi editoiduista valokuvaepisodeista, jotka hän oli suunnitellut valitsemiinsa Ismo Alangon kappaleisiin. Konsertissa soitti Alangon lisäksi Jussi Jaakonaho. Kahden loppuunmyydyn tilaisuuden lisäksi konsertti on esitetty Poliittisen valokuvan festivaaleilla Helsingissä, Mäntän Serlachius-museossa, Sodankylän elokuvajuhlilla ja Aleksanterin teatterin uudella näyttämöllä Pietarissa.

Heikki Willamo ja Meriheini Luoto: Metsänpeitossa

Valokuvaaja Heikki Willamon ja muusikko, säveltäjä Meriheini Luodon ”Metsänpeitossa” - valokuvakonsertti oli niin ikään Norpaksen tuottama yhteistyöprojekti, jonka ensi esitys oli festivaaleilla 2018.

Kuva: Sannamari Ratilainen

Tämän tahdon sanoa

Tämän tahdon sanoa on Ritva Kovalaisen luotsaama ja Norpas ry:n tuottama monivuotinen hanke, joka julkaistiin näyttelyn ja kirjan muodossa.

Näyttely oli esillä Norpas festivaaleilla 2015 ja laajempana versiona Kemiössä 2017, jolloin myös saman niminen kaksikielinen kirja julkaistiin. 

Marianne Jokisen, Sven-Göran Olinin ja  

Helena Laakkosen haastatteluihin perustuva teksti sekä valokuvaaja Ritva Kovalaisen muotokuvat kertovat kemiönsaarelaisista, joille vuosia on kertynyt yli kahdeksankymmentä tai jopa yli sata. 

25 € sis postitus Suomessa.

VaSaMu-ryhmä


Yhteistyössä Poliittisen valokuvan festivaalin kanssa Norpas ry käynnisti kuvataiteilija Marjo Levlinin johdolla kemiönsaarelaisille naisille suunnatun taidetyöpajan, joka  on toiminut työpajan jälkeen itsenäisenä tateilijaryhmänä VaSaMu.

Ryhmässä on mukana myös saarelle muuttaneita syyrialaisia ja se on tuottanut tapahtumaan useana vuonna oman taideintallaationsa.

Oriol Hernando ja camera obscura

 

Espanjalainen valokuvataiteilija Oriol Hernado on tehnyt Norpas festivaaleilla vuodesta 2013 asti projektiaan, jossa hän on rakentamillaan suurilla pahvilaatikkokameroillaan kuvannut muotokuvia mm. festivaalin taiteilijoista ja vieraista sekä miljöitä matkoillaan halki Euroopan Barcelonasta Taalintehtaalle.   Aineistosta on tarkoitus tuottaa festivaalin kymmenenneksi vuodeksi taidevalokuvakirja. 

 

Kultturiyhdistys Okno ja Galleria Nook Barcelonassa

 

Norpaksella on erittäin läheiset ja salamyhkäiset suhteet barcelonalaisen NOOK kulttuuritilan, residenssin ja gallerian sekä niitä ylläpitävän OKNO -yhdistyksen kanssa. 

 

bottom of page