top of page

FESTIVAL NORPAS 2021 KIITTÄÄ!

Norpas onnistui jälleen porautumaan syvälle sydämiimme ja toi uusia kulttuurin ilmeitä maamme kasvoille.

Perjantain auringonpaisteisesta kotimaisohjelmistosta lauantain mystiseen tihkusateeseen, ja niin monen Suomessa ennennäkemättömän ulkomaalaisartistin tahdissa pääsimme taas kulttuurin syrjään kiinni. Toisenlaisten todellisuuksien hengessä kohtasimme uusia ihmisiä, kokemuksia ja tuntemuksia. Nähdään ensi vuonna, jolloin juhlistamme 10 vuotta täyttävää Norpasta jälleen elokuussa.

Käy täyttämässä palautelomakkeemme, niin osaamme tehdä entistä ehomman festivaalin seuraavana vuonna: https://forms.gle/M1nuGr2joXCN7SyT8

Norpas2017_Heidi Kouvo-329.jpg

Festival Norpas on vuosittain elokuussa järjestettävä kansainvälinen monitaidetapahtuma Taalintehtaan

ruukkikylällä Kemiönsaaressa. Festivaali tarjoaa taiteellisesti korkeatasoista

ei-kaupallista kulttuuria sekä
järjestää taidetyöpajoja.

The Forest Project 2017. Kuva Heidi Kouvo

_98A0770-1.JPG

Norpas-residenssi sijaitsee vanhassa 1800-luvun lopun työläisten luhtikasarmissa ja se on tarkoitettu taiteilijoille kahden viikon-kuukauden mittaisiin työskentelyjaksoihin.

Joaquin Jara asentaa teostaan Masuunilammelle 2017. Kuva: Heidi Kouvo

IMG_20190115_153228.jpg

Artpark on vähitellen karttuva julkisen taiteen ja ympäristötaiteen kokoelma, joka sijoittuu Taalintehtaalle ja sen lähiympäristöön.

 

Norpas kartuttaa taideteosten sarjaa vuosittain vähintään yhdellä teoksella ja julkisen taiteen tuottaminen on yksi residenssin tavoitteista.

Tuomas Korkela: Yhdessäolemme ryhmä, Taalintehdas 2018. Kuva Ville Laitinen

_ Pekka Turunen_6888.BlackSkyWhite.jpg

BlackSkyWhite Norpas 2018. Kuva Pekka Turunen

Norpas ry toimii laaja-alaisesti monikulttuurikentällä  yli vetten ja valtion rajojen. Olemme vuosien aikana koonneet kansallisen ja kansainvälisen yhteistoiminnallisen taiteilijoiden ja tapahtumatuottajien verkoston.

 

Yhteistyön päämääränä on taiteellisesti korkeatasoisten monitaiteellisesten esitysten kansainvälinen liikkuvuus sekä eri toimijoiden

välisten yhteyksein parantaminen.

Avajaiset Norpas 2015.jpg

Norpas toimii myös paikallisesti taiteilijoiden ja tapahtumanjärjestäjien kohtauspaikkana

sekä mahdollistaa teostuotantoja.

 

 Tuotannoissa tavoitteena on taiteidenvälisyyden ja kultuurisen moniäänisyyden ohella ankkuroitua yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä paikalliseen ympäristöön ja yhteisöön.

bottom of page