top of page

TEUVO TAIMIOJA JA

SOFIA KETO-TOKOI

LAUANTAI 7.8.

14:30–15:30  Bio Pony, 10€

Teuvo Taimioja: Canciones - Joikuja

SUNNUNTAI 8.8.

12:00–13:00 Senatsberg, ilmainen

Klassinen Senatsberg

Jousitiro: Iina Marja-aho, Elina Seppänen, Katri Antikainen

Teuvo Taimioja ja Sofia Keto-Tokoi: Kitara ja tanssi

Teuvo Taimiojan kitararesitaali lähtee liikkeelle 1500-luvun musiikilla barokkikitaralla soitettuna. Tämän jälkeen Webbin teos Ennen kuin näit Neidon (2020) herättää eloon suomalaisia unohdettuja kansanlauluja. Asencion Collecti Intim sekä Pekka Koiviston Three Miniatures (Kantaesitys festivaalilla) tutkivat ja esittävät, mihin viime vuosisadan ja nykyajan musiikki on kehittynyt kansanlauluista. Konsertin päättää kaksi suomalaista kansanlaulua, jotka on sovittanut espanjalainen Gaspar Cassado.

Sunnuntain luontopolku huipentuu Senatsbergetin merimaiseman ylle kohoaville kallioille, jossa tanssija Sofia Keto-Tokoin ja kitaristi Teuvo Taimiojan monitaiteellinen duetto etsii vastauksia kysymyksiin: Mitä on aistiminen, kuuleminen, tunteminen ja liikkuminen yhdessä? Miten löytää yhteinen kieli äänen ja liikkeen maailmassa?

 

Teoksessa yhdistyvät nykytanssi ja nykymusiikki klassiselle kitaralle. Duetossa kuullaan mm. Stephen James Webbin sävellys Ennen kun näit neidon, joka on suomalaisia unohdettuja kansanlauluja yhdistelevä soolokitarateos. Teoksessa kuullaan myös improvisaatiota, luontoa käsitteleviä kappaleita sekä kaikuja menneisyydestä.

 

Sofia Keto-Tokoi on Outokummun tanssinkoulutuksesta valmistunut tanssitaiteilija sekä muusikko ja musiikkikasvattaja Sibelius-Akatemiasta, jolle on tärkeää työskennellä ja toimia yhteistyötuotannoissa sekä erilaisten yleisöjen edessä. Sofia on toiminut sekä tanssijana että koreografina useissa projekteissa erityisesti tanssin ja musiikin välisyyden maastoissa. 

 

Teuvo Taimioja on nuori Sibelius Akatemiasta valmistunut klassinen kitaristi ja mm. Kitara Nova-festivaalin taiteellinen johtaja. Ahkerasti esiintyvä Taimioja on perinteisen ohjelmiston lisäksi kantaesittänyt lukuisia teoksia mm. säveltäjiltä Leevi Räsänen, Joachim Schneider sekä Stephen James Webb.

bottom of page