top of page

SANNA HUKKANEN

KESKIVIIKKO – SUNNUNTAI 4–8.8.

Ke, to, la 11:00–18:00, pe, su 11:00-16:00 

Bläckhorn, ilmainen

Sanna Hukkanen: Metsänpeitto ja muita tarinoita -näyttely

Taiteilija on tavattavissa perjantaina 11:00–13:00.

 

Kauan sitten maailma oli metsien peittämä. Menneet sukupolvet kunnioittivat ympäristöään vastavuoroisessa suhteessa, jossa luontoa ei nähty vain hyödynnettävänä varastona, vaan elävänä kokonaisuutena johon me kaikki kuulumme. Legenda metsänpeitosta kertoo myös metsän voiman vaarallisesta puolesta: metsään voi eksyä niin, ettei enää löydä takaisin ja yhteys etsijöiden maailmaan katkeaa. Samalla metsä on kuitenkin myös suojeleva.

 

Metsänpeitto on sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan yhteinen sarjakuva-albumi metsästä ja puista sekä niihin liittyvästä kansanperinteestä, historiasta ja nykypäivästä. Metsänpeitto-albumin yhdeksän sarjakuvaa lähestyvät puita erilaisista näkökulmista: mukana on paikallishistoria Kuhasalon metsälehmuksesta Pohjois-Karjalassa, Suuren tammen runon mukaelma karjalan kielellä Kalevalan alkuperäiskielen kunniaksi, metsäajattelun historiaa Vanhan haavan perspektiivistä sekä hirmuisia loitsuja pyhän pihlajan suojeluksessa.

 

Norpas-festivaalilla on esillä sarjakuvaoriginaaleja Metsänpeitto-kirjasta sekä Hukkasen vuosina 2018-21 toteuttamia metsänhuuruisia kuvituskuvia muun muassa Kuti-lehteen, Elonkehä-lehteen ja Kohtuus-pamflettiin.

 

Sanna Hukkanen (s. 1978) on joensuulainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja aktivisti, joka on hullaantunut metsistä, puista ja tarinoista. Metsänpeitto on hänen kolmas sarjakuva-albuminsa. Hukkanen on myös ohjannut sarjakuvatyöpajoja suomalais-ugrilaisille vähemmistökieliaktivisteille Elävä kieli-yhteisötaidehankkeessa Venäjällä, Norjassa, Suomessa ja Virossa.

metsanpeitto.jpg
bottom of page