top of page

ISLAJA

PERJANTAI 6.8.

17:00 Ulkolava, ennakkoon 40 €, ovelta 45 €, lapset alle 15-v. 15 €

17.30 Die Angel (FI, GER)

18.30 Islaja

19:45 Jimi Tenor

21.00  Ismo Alanko Yksin

23:00 Jaakko Laitinen ja Väärä Raha

Merja Kokkonen on Berliinissä asuva säveltäjä, esiintyjä ja kuvataiteilija. Artistinimellään Islaja hän on julkaissut vuodesta 2004 lähtien seitsemän soololevyä ja keikkaillut niin Euroopassa, Aasiassa kuin Brittein saarillakin festivaaleilla ja klubeilla kuten Sonar Barcelonassa, Berghain Berliinissä, ICA Lontoossa sekä SuperDeluxe Tokiossa.

  

Omien projektiensa ohella Kokkonen on säveltänyt musiikkia tuotantoihin mm. Berliinin maailmankuululle HAU-teatterille sekä ollut mukana tanssi-ja esitystaiteeseen keskittyvän Uferstudiosin residenssiohjelmassa. Hänen ääni-installaatioitaan on ollut esillä useissa gallerioissa mm. Amos Andersonin taidemuseossa.

 

Suomessa Islajan tärkeimpiä artistiyhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Defunensemble, Tatu Rönkkö sekä Lau Nau ja Kuupuu.

 

Vuonna 2020 Kokkonen oli mukana saksalaisen levy-yhtiönsä Monika Enterprisen projektissa, jossa joukko naismuusikoita tuottaa ja levyttää uusia versioita kolmen tärkeän 80-luvulla aloittaneen länsi-Berliiniläisen ns. Neue Deutsche Welle -yhtyeen tuotannosta. Projektin taiteellinen johtaja Gudrun Gut on myös yksi Einstürzende Neubauten -yhtyeen perustajajäsenistä.

bottom of page