top of page

DIE ANGEL

PERJANTAI 6.8.

17:00 Ulkolava, ennakkoon 40 €, ovelta 45 €, lapset alle 15-v. 15 €

17.30 Die Angel (FI, GER)

18.30 Islaja

19:45 Jimi Tenor

21.00  Ismo Alanko Yksin

23:00 Jaakko Laitinen ja Väärä Raha

die Angel on berliiniläisen Dirk Dresselhausin ja kuopiolaisen Ilpo Väisäsen muodostama duo. Yhtyeen musiikkia on kuvailtu sanoilla drone, noise ja kokeellinen, mutta rytmilliset elementitkään eivät ole sille vieraita. 

 

die Angel on 20-vuotisen uransa aikana julkaissut kymmenen albumia, joista viimeisen nimi on Utopien 1 ja syksyllä 2021 ilmestyy live-albumi die Angel: Live in Austin. Duo on tehnyt yhteistyötä useiden artistien kanssa, mm. Hildur Guðnadóttir, Werner ”Zappi” Diermaier, Oren Ambarchi, Lucio Capece, B.J. Nilsen, ja tehnyt lukuisia esiintymisiä kansainvälisillä festivaaleilla kuten Sónar (Barcelona), Superbooth (Berliini), Empty Gallery (Hong Kong), sekä säveltänyt musiikkia lukuisiin elokuviin. Väisänen on Pan Sonic -yhtyeen toinen perustajajäsen. Dresselhaussilla on Schneider TM -niminen projekti ja hän toimii kitaristina mm. Locust Fudge -yhtyeessä. 

 

Norpaksessa esitettävässä teoksessa Dresselhaus soittaa sähkökitaraa useilla efekteillä manipuloituna kahden Fender Twin Reverb -vahvistimen kautta. Väisänen taas käyttää analogisia sähkö-soittimia. Esitykseen kuuluu myöskin Ilpo Väisäsen tekemä taustavideo, Entropien.

bottom of page